2024. április 19. - Péntek
 

Váltógond után dupla győzelem

Nehéz napokat élt át a Szigetvári Racing Team a Slovakia Ringen, hiszen szó szerint éjt nappallá téve kellett dolgozniuk, hogy versenyre kész állapotba hozzák bajnokesélyes pilótájuk autóját. Külső segítséggel végül tökéletes hétvége lett az erőfeszítésük jutalma.

SZÖVEG: BOGNÁR VIKTOR

FOTÓ: KOLLÁR ATTILA

 

Milyen problémákkal kellett megbirkóznia a csapatnak? - kérdeztük az alakulat tulajdonosát, Szigetvári Mátyást.

Nagyon nehéz hétvége van mögöttünk. Pődör Balázs autóján rengeteg műszaki hibát kellett megoldanunk. Különösen a váltóval, pontosabban a bolygómű házzal vesződtünk sokat, amit két-három alkalommal is szét kellett szednünk.

Ezúton szeretném megköszönni a Formula BMW-ben versenyző Magyar Jánosnak és csapatának az önzetlen segítséget, hiszen ők adtak nekünk alkatrészt, ami nélkül nem tudtuk volna teljesíteni a hétvégét. Emellett a saját szerelőinknek is csak hálálkodni tudok az áldozatos munkájukért, hiszen a pénteki nap után egész éjszaka dolgoztak az autón, egy órát sem tudtak aludni. Végül jóra fordultak a dolgok, hiszen a nagy nehézségeink után Balázs így is mindkét versenyt elég nagy fölénnyel megnyerte, így a hétvége pozitív kicsengésű lett számunkra.

IMG 4333

Mi történt eközben a csapat másik két pilótájával?

Fekete Dominik is jól szerepelt, erős időket autózott minden alkalommal, amikor a pályára lépett. Ezúttal viszont csak két versenyzővel álltunk rajthoz, mivel Oliver Ofnernek egyéb elfoglaltságai akadtak Ausztriában, így nem tudott Szlovákiába utazni velünk.

SZRT Slovakia-Ring 2014 2 143

A következő hétvége már az októberi szezonzáró lesz. Milyenek az esélyek a bajnokságban?

Már most a két hónap múlva sorra kerülő hungaroringi futamokra készülünk, hogy azt a lehető legkevesebb műszaki problémával abszolválni tudjuk. Ezt jól példázza, hogy jelenleg is a váltót javíttatjuk Németországban.

A Slovakia Ring előtt elemezgettük a helyzetet, amikor még öt futam volt hátra, hiszen most kettőt rendeztek, a Hungaroringen pedig majd három versenyt teljesítünk. Akkor úgy számoltuk, hogy ha Balázs mind az öt futamot megnyeri, Fekete Krisztián pedig minden alkalommal a második helyen végez, akkor is három pont előnnyel Krisztián lesz a bajnok. Az első két győzelem már megvan, próbálunk mindent megtenni, hogy megnyerjük a hátralévő versenyeket is, de nem csak a mi kezünkben van a bajnoki cím sorsa. Ha úgy alakul, akkor „csak” a második helyen végzünk majd, de ez is szép eredmény lesz.

 

2014.08.25.

Szponzoraink
milpress
 
amper99
 
gj
 
penzz
 
 
 
canadaoil
 
 
 
fercom
 
hankook-logo
 
gumis
 
sforg
 
deak
 
bci
 
lovas
 
gaftker
 

AIMG4147

Hungaroring, 2014.10.10-12.

IMG 4471

Slovakiaring, 2014.08.22-24.

SZRT Pannonia-Ring 2014 046

Pannóniaring, 2014.06.20-22.

speedlight szlo formula 29

Slovakiaring, 2014.05.08-11.

speedlightphoto bfr kupa 041

Hungaroring, 2014.04.24-27.

AIMG1699 resize

Hungaroring, 2013.04.25-28.